Wino do obiadu, jak wybrać odpowiedni trunek?

Wino do obiadu, jak wybrać odpowiedni trunek?
ZLOTA7.PL
Data utworzenia:2020-10-31 09:33:21
Aktualizacja:2025-07-27 11:07:16
Podsumowanie

Wybierz idealne wino do obiadu, podkreśl smak potraw odpowiednim trunkiem, poznaj zasady łączenia wina i jedzenia, odkryj smakowe niuanse. Chardonnay pasuje do białego mięsa, Pinot Grigio do zielonych warzyw, Mostaco do serów i owoców morza, słodkie białe wino do pikantnych przystawek. Pinot Noir komponuje się z łososiem i kurczakiem, Merlot z wołowiną, jagnięciną, Cabernet idealne do steków, Syrah polecane do żeberek wieprzowych, dobierz wino do swojego menu.

Podsumowanie wygenerowano automatycznie.
Pełna treść oryginalnego wpisu poniżej.
ID: 658466b7a2604

Dobre wino do obiadu podkreśli smak potraw, ale jak je wybrać? Sprawdziłem dla Was zasady łączenia wina i jedzenia.

Białe wino do obiadu

Chardonnay – pasuje głównie do białego mięsa.

Pinot Grigio – wytrawne wino, które idealnie komponuje się z zielonymi warzywami.

Mostaco – podawaj je z serami lub owocami morza.

Słodkie białe wino sprawdza się natomiast do pikantnych oraz słodkich przystawek.

Czerwone wino

Pinot Noir – to czerwone wino pasuje do łososia, kurczaka oraz wieprzowiny o łagodnym smaku.

Merlot – wino odpowiednie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz kurczaka.

Cabernet – idealne wino do steków!

Syrah – wino polecane np. Do żeberek wieprzowych.

Cały artykuł: … (link do strony poniżej) wino - do - obiadu - jak - wybrac - odpowiedni - trunek/

Link: http://zlota7.pl <-- Aktywuj wpis by aktywować link

Oceń tę stronę:
Dokonaj oceny przyciskiem
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close