Wino do obiadu, jak wybrać odpowiedni trunek?

ZLOTA7.PL | |
Data utworzenia: | 2020-10-31 09:33:21 |
Aktualizacja: | 2025-07-27 11:07:16 |
Dobre wino do obiadu podkreśli smak potraw, ale jak je wybrać? Sprawdziłem dla Was zasady łączenia wina i jedzenia.
Białe wino do obiadu
Chardonnay – pasuje głównie do białego mięsa.
Pinot Grigio – wytrawne wino, które idealnie komponuje się z zielonymi warzywami.
Mostaco – podawaj je z serami lub owocami morza.
Słodkie białe wino sprawdza się natomiast do pikantnych oraz słodkich przystawek.
Czerwone wino
Pinot Noir – to czerwone wino pasuje do łososia, kurczaka oraz wieprzowiny o łagodnym smaku.
Merlot – wino odpowiednie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz kurczaka.
Cabernet – idealne wino do steków!
Syrah – wino polecane np. Do żeberek wieprzowych.
Cały artykuł: … (link do strony poniżej) wino - do - obiadu - jak - wybrac - odpowiedni - trunek/
Link: http://zlota7.pl <-- Aktywuj wpis by aktywować link
Oceń tę stronę: Dokonaj oceny przyciskiem |
Tagi: | wino, obiadu, chardonnay, wybrać, odpowiedni, trunek, białe, pasuje, pinot, czerwone, | |
Botów: 61.18 % |
Wybierz idealne wino do obiadu, podkreśl smak potraw odpowiednim trunkiem, poznaj zasady łączenia wina i jedzenia, odkryj smakowe niuanse. Chardonnay pasuje do białego mięsa, Pinot Grigio do zielonych warzyw, Mostaco do serów i owoców morza, słodkie białe wino do pikantnych przystawek. Pinot Noir komponuje się z łososiem i kurczakiem, Merlot z wołowiną, jagnięciną, Cabernet idealne do steków, Syrah polecane do żeberek wieprzowych, dobierz wino do swojego menu.
|